Понеділок, 20.05.2024, 14:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Збаразька санаторна школа-інтернат

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Соціальні мережі

Головна » 2015 » Квітень » 4 » Збаразька санаторна школа-інтернат продовжує оздоровлювати дітей
12:34
Збаразька санаторна школа-інтернат продовжує оздоровлювати дітей

         24 березня світове співтовариство відзначало День боротьби з туберкульозом. На жаль,  з року в рік для нашої держави ця хвороба не втрачає актуальності. На сьогодні темпи поширення туберкульозу дещо пригальмувались, але виникла інша проблема: туберкульозна паличка стає нечутливою до наявних хіміопрепаратів. Набирає обертів поширення хіміорезистентного туберкульозу.

     На цьому фоні діяльність Збаразької санаторної школи-інтернату по лікуванню та оздоровленню дітей продовжує залишатись актуальною. Школа змінила назву, але не змінила призначення: тут продовжують навчатись та оздоровлюватись діти після завершення основної фази лікування активного туберкульозу та діти, організм яких інфікований туберкульозною паличкою, діти з тубконтактів,  а також з малозабезпечених сімей, де є високий ризик захворювання на туберкульоз.

    На сьогоднішній день в інтернаті навчається 182 дитини. Усі вони отримують кваліфікований медичний супровід впродовж перебування в школі. Декому з дітей потрібно кілька місяців, щоб пройти курс лікування та зміцнити організм, а інші перебувають у школі роками. Медики санаторної школи своїм головним завданням вбачають повне відновлення фізичного та психоемоційного здоров’я вихованців. Турботливе та уважне ставлення до кожної дитини, ефективне використання медпрепаратів, впровадження нових, сучасних методів лікування – професійне кредо кожного працівника санаторної школи-інтернату. Отримується належне фінансування від держави, допомагають і спонсори. Цьогоріч медико-профілактичне відділення від ПП Юзьвак отримало в подарунок сучасний аерозольний інгалятор, благодійна організація «Братерство без кордонів» подарувала новий холодильник для зберігання медикаментів та принтер.

    Сьогодні школа проходить державну атестацію. Підсумовується зроблене за попередні 10 років та накреслюються плани на майбутнє. Одним з найважливіших завдань є покращення надання медичної допомоги вихованцям школи шляхом розширення функцій лікувально-профілактичного відділення. Попереду багато роботи і, безумовно, позитивний результат.

Ірина КОЛОДЧАК,
старший лікар Збаразької санаторної школи-інтернату.

   

Переглядів: 335 | Додав: internat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Корисні посилання
Вхід на сайт
Ми беремо участь

Copyright MyCorp © 2024