Середа, 24.04.2024, 01:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Збаразька санаторна школа-інтернат

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Соціальні мережі

Головна » 2015 » Вересень » 28 » Зарваниця
13:22
Зарваниця

Наш народ від початку свого християнства знайшов собі у своїй Літургії нове гасло, з яким спішив до своїх церков чи паломницьких місць. Воно було – «Пресвятая Богородице, спаси нас!».  

Патріарх Йосиф Сліпий

 

Так традиційно, в останню суботу вересня (26 вересня), в Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася проща працівників освітньої галузі. Педагогічні працівники Збаразької санаторної загальноосвітньої школи-інтернату взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. У своїй проповіді Владика Василій подякував вчителям за те, що вони гідно виховали молодих людей, які сьогодні ідуть воювати за Україну і  закликав всіх нас до поглибленої молитви, бо тільки молитва може врятувати нашу Україну. Закликав молитися за тих дітей, яких Господь Бог доручив нам вчити та опікуватися, сказав, що ми повинні не лише вчити, а й виховувати в релігійному, патріотичному дусі, любові до Бога, до церкви і до України.

Після Божественної Літургії та освячення води всі паломники вирушили до каплиці-меморіала на честь загиблих героїв Небесної Сотні та героїв АТО, де помолилися за героїв, які віддали своє життя в наш час. Василій Семенюк сказав: «Ця символічна каплиця буде тільки підкреслювати, що обов’язок кожного помолитися за тих, хто відійшов у вічність. А ті, хто віддав своє життя за незалежність це безперечно люди святі. Я думаю, що це місце стане таким осередком духовності, де будуть освячуватися багато людей, місцем, яке буде нагадувати про те, що ми живемо для того, щоб бути християнами, які будуть молитися за тих, хто віддав життя за нашу віру, за нашу державу, за нашу незалежність»

Залишаючи це благодатне місце, освітяни ще зайшли в  парафіяльну церкву                    с. Зарваниця, щоб помолитись перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці і попросити Нашу Заступницю Пресвяту Богородицю, щоб дарувала мир і спокій нашій рідній Україні.

Натисніть на фото щоб збільшити

Переглядів: 387 | Додав: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Корисні посилання
Вхід на сайт
Ми беремо участь

Copyright MyCorp © 2024